DAGBEGELEIDING IN GROEP

Dagbegeleiding in groep

Wat

Soms is er, buiten de contextbegeleiding, extra ondersteuning nodig voor een gezin. In dergelijke gevallen kan de module dagbegeleiding in groep (vroeger het dagcentrum) een uitkomst bieden. Kinderen of jongeren komen na school en in vakanties naar het dagcentrum en krijgen er begeleiding op maat. Er is veel aandacht voor huiswerkbegeleiding, het leven in groep en individuele begeleiding van de jongeren. Door deze ondersteuning wordt er rust geboden aan de kinderen en hun gezin.

Wie

Dagbegeleiding in groep is bedoeld voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die in de buurt van het dagcentrum wonen of school lopen. We bieden deze module aan in Maaseik in Dagcentrum het Veer

Hoe

Op schooldagen en vakanties komen kinderen en jongeren elke dag naar het dagcentrum. Ze kunnen er terecht met hun verhalen en vragen. Naast de huiswerkbegeleiding kunnen kinderen samen spelen en worden er gerichte activiteiten georganiseerd om de kinderen allerlei vaardigheden aan te leren. Om 19u gaat iedereen, na het avondeten, terug naar huis. In schoolvakanties komen de kinderen tussen 9 en 17u. Tijdens weekends en feestdagen zijn de kinderen thuis.

Naast de begeleiding van de kinderen, wordt er ook gewerkt met de ouders. Op deze manier leren ouders hoe ze hun problemen kunnen aanpakken en terug sterker kunnen staan als gezin.

Aanmelden

Wanneer dagbegeleiding in groep (en contextbegeleiding) het meest overeenstemt met de hulp die je nodig acht, kan je rechtstreeks bij ons terecht. De module dagbegeleiding in groep is rechtstreeks toegankelijk.

Ontdek meer
VERBLIJF
CONTEXT-BEGELEIDING
DAGBEGELEIDING IN GROEP
KAMERTRAINING
CONTEXTBEGELEIDING IN FUNCTIE VAN AUTONOOM WONEN

Scroll naar boven