CONTEXTBEGELEIDING IN FUNCTIE VAN AUTONOOM WONEN

Contextbegeleiding in functie van autonoom wonen

Wat

Wanneer jongeren alleen willen gaan wonen kan de module contextbegeleiding in functie van autonoom wonen worden ingezet. Dit kunnen jongeren zijn die vanuit kamertraining zijn doorgegroeid naar zelfstandig wonen of jongeren die van thuis uit de stap willen zetten naar zelfstandig wonen maar hierbij nog begeleiding kunnen gebruiken.

De module wordt aangeboden in diverse regio’s. Elke jongere en zijn gezin krijgt een begeleider die samen met hen op weg gaat.

Wie

Deze module kan ingezet worden van de leeftijd van 17 jaar tot en met 20 jaar. Afhankelijk van de woonplaats kan er doorverwezen worden naar andere diensten CBAW.

Hoe

De begeleider luistert naar vragen en zorgen van jongeren, ouders en verwijzers. Er worden concrete doelen opgesteld, die zich kunnen situeren op meerdere levensdomeinen (bijvoorbeeld werk, school, wonen, budgetbeheer, gezondheid, relaties, …). Samen wordt er bekeken welke personen of diensten nog betrokken kunnen worden bij de moeilijkheden die een jongere ervaart.

De gesprekken vinden meestal plaats aan huis. Afhankelijk van de noodzaak wordt de frequentie en de duur van de contextbegeleiding in functie van autonoom wonen besproken.

Ontdek meer
VERBLIJF
CONTEXT-BEGELEIDING
DAGBEGELEIDING IN GROEP
KAMERTRAINING
CONTEXTBEGELEIDING IN FUNCTIE VAN AUTONOOM WONEN

Scroll naar boven